Discuţie cu Kato – 1


CONTROL, NEVOIA DE CONTROL, FERICIREA ŞI ÎMPLINIREA

Discuţie din 14 Iulie 2014

„E bine că ai învățat să te controlezi și nu te consumi prea mult, și nici nu ești afectat de energiile negative pe care le transmit unii oameni…                                              Eu sunt foarte afectată, de aceea mă feresc să vorbesc sau să intru în contact cu oricine.
Ce scrii tu e destul de clar. Ar trebui să înțeleagă oricine. Oricum ajuți pe mulți, asta ar trebui să te facă foarte fericit.”

Kato : Oamenii nu emit energii negative propriu zis, ci emit proiecții, atacuri, contraatacuri, pretenții, dorințe, speranțe, așteptări, minciuni, defulează…
Important este modul în care TU INTERPRETEZI ceea ce emit ei, căci energia negativă este în mintea ta, la fel ca și cea pozitivă.                                                                      Altfel spus, dacă crezi că există oameni răi, negativi, crezi că ei emit energie negativă, dar dacă înțelegi că ei emit ce sunt programați să emită, și nu emit din bunătate sau răutate, atunci te poți păstra detașată afectiv de jocul de proiecții privind vina, meritul, răutatea, bunătatea, rămânând în echilibru fără să mai balansezi afectiv bipolar, între plăcut și neplăcut.                               Oamenii emit tot felul de lucruri, în mod automat, instinctiv, ca niște automatisme, inconștienți de ceea ce fac.                                                                                                  Dar nu au curajul să recunoască că EI REACȚIONEAZĂ ÎN MOD PROGRAMAT, deoarece ei își doresc controlul, se tem de pierderea controlului, și se autosugestionează că dețin controlul, în scopul menținerii stimei lor de sine la cote cât mai ridicate, în mod… artificial.                                                                                                                        Privind din alt punct de vedere, FIECARE OM FACE CEEA CE CREDE CĂ ESTE CEL MAI BINE PENTRU EL. Deci, privind prin această prismă, nici un om nu vrea, în mod natural, să facă rău, ci doar bine, însă ceea ce face pentru binele lui este perceput drept rău, în măsura în care afectează neplăcut pe alții.                  Însăși acțiunile cuiva categorizate drept „rău intenționat” reprezintă efecte ale dorinței lui de a îi fi bine, dar și a fricilor interioare de a nu îi mai fi afectat binele său. Răzbunarea are ca mobil principal teama de a nu se mai repeta afectarea binelui propriu.                                         De exemplu societatea condamnă hoții, criminalii, pentru a-și proteja binele, mai mult de teama ca acei oameni să nu mai fure din nou, să nu mai ucidă din nou.                                                                                                      Un ucigaș care a ucis în autoapărare, poate fi achitat, un om care a omorât pe altul neintenționat beneficiază de circumstanțe atenuante, deci nu uciderea ca act în sine este pedepsită, ci intenția și mobilul ei.
Totul este interpretat, din diverse puncte de vedere. Judecătorul care condamnă criminalul la închisoare, îi face un bine, sau un rău ?                                                        Omul va suferi în închisoare, deci nu putem spune că îi face un bine.                                                                              Dar răul făcut lui de judecător îl consideri… necesar, nu-i așa ?                                                                                                 Căci este spre… binele tău și al celorlalți…                    Deci, atunci, dacă admiți că există un rău necesar, trebuie implicit să admiți că, CEL PUȚIN O PARTE DIN RĂUL PE CARE ALȚII ȚI-L FAC ȚIE, ESTE NECESAR, ADICĂ SPRE BINELE ALTORA, AL SOCIETĂȚII…

 

Lucrurile nu sunt așa simple cum par la prima vedere, nu-i așa ? Societatea face rău indivizilor, pentru protejarea ei. Tu admiți și accepți răul înfăptuit de societate, pentru protecția ta, spre binele tău.
Concluzia ? : DATORITĂ ACESTUI COMPROMIS, TU OFERI LIBERTATE ALTORA DE A-ȚI FACE RĂU, MAI MULT SAU MAI PUȚIN CONȘTIENT, DEOARECE ACCEPȚI NECESITATEA RĂULUI, A PEDEPSEI, CA FIIND INEVITABILE. TU ÎȚI FACI RĂU ȚIE ÎNSUȚI.

Dacă nu ai accepta, ai căuta alte soluții, în genul căutări, găsirii și aplicării unor soluții de a stopa răul din fașă, din faza nașterii intenției. Dacă societatea s-ar orienta exclusiv spre bine, spre binele tuturor, inclusiv al hoților și criminalilor, și nimeni nu ar mai face compromisuri privind răul necesar, viața oamenilor s-ar schimba radical. Hoții și criminalii ar dispărea, deoarece intențiile lor nu s-ar mai manifesta. Un hoț nu fură de bine ce îi este, și nici un criminal nu ucide deoarece se simte bine, fericit. Este ușor să pedepsești, dar foarte greu să înțelegi de ce a greșit cel ce urmează a fi pedepsit, care a fost determinismul cauzal, și ce poți face tu și societatea pentru ca el și alții să nu mai repete acea greșeală pe viitor. Câți oameni sunt interesați să empatizeze cu un hoț sau un criminal ? De ce lipsește acest interes ? Repet : fiecare face ce crede că este cel mai bine pentru el. Deci și hoțul, și criminalul. Problema, deci, nu constă în faptul că hoțul și criminalul sunt oameni răi, căci este o falsă problemă, ci în faptul că, spre binele lor, au ajuns să înfăptuiască astfel de acte… antisociale. Acum pune în balanță asta cu judecătorul care, tot spre binele lui și al societății, condamnă un om la închisoare. Răul se perpetuează într-un ciclu închis, întreținut de mintea reprezentanților societății. Răul există în mintea lor, ca fiind necesar, și astfel este adus cu sânge rece și inconștiență în manifestare…
Energia are o polaritate, dar nu este pozitivă-negativă în sensul bună-rea. Acest sens reprezintă o interpretare relativă la diferite puncte de vedere personale sau de grup, subiective. Dacă tu ajuți doi oameni (de exemplu doi copii ai tăi, două rude, doi prieteni, ), dar pe unul mai mult decât altul, cel ajutat mai puțin te poate considera rea, părtinitoare, discriminatoare, favorizatoare, etc, iar cel ajutat mai mult va avea numai motive de laudă și mulțumire. Deci, deși tu ai ajutat pe amândoi, le-ai „făcut bine” la amândoi, percepția lor despre ajutorul tău acordat lor, poate fi mult diferită, în mod subiectiv. Și, dacă tu lași ca această „nedreptate” să te afecteze, ea te va afecta negativ, în sensul că vei tinde să nu îl mai ajuți pe respectivul nemulțumit cârcotaș, îl vei defavoriza, și apoi nici pe alții asemeni lui, închizându-te progresiv tot mai mult față de oameni. Deci modul în care interpretezi și reacționezi este hotărâtor, determinant, privind programarea ta, atitudinea ta, modul de gândire și de comportament. „Nemulțumitului i se ia darul.” Da, nemulțumiții pierd continuu. Înțelege asta, și faptul că nemulțumirile reprezintă efectul unor trăiri emoționale.
Este extraordinar de greu să îți controlezi reacțiile afective, cu atât mai greu cu cât nu le înțelegi mecanismul de declanșare, evoluție și disoluție. Doar înțelegerea te poate ajuta să dobândești control.
Dacă faci o analiză a ultimelor trei zile trecute, analizând tot ce ai făcut, vei vedea că nu ai controlat aproape nimic, ci ai reacționat incontrolabil, conform unor tipare de reacție personale, tipare de gândire și comportament. Identifică aceste tipare, analizează-le, și abia atunci vei începe să înțelegi, și odată cu fiecare înțelegere vei dobândi automat și puțin control asupra vieții tale. Pas cu pas, drumul este parcurs…
Nu sunt la capăt de drum, dar am ajuns undeva într-un punct în care empatizez cu oamenii pentru a-i înțelege, pentru a-i simți, și această identificare cu ei, plus înțelegerea faptului că nu sunt nici buni nici răi, ci programați să reacționeze în moduri personale, specifice, instinctive, conform intereselor proprii, programării genetice, personalității și experienței lor de viață, îmi conferă libertatea de a nu mă lăsa pe mine afectat, căci eu, pur și simplu, îi percep tot mai puțin din afară, din exterior, și tot mai mult din interiorul lor, în care am învățat cu timpul să pătrund. De multe ori mă surprind „pierdut” în alții, identificat cu alții, uitând de mine. Trăiesc bucuriile altora, necazurile altora, ca și cum aș fi în ei, dar nu transfer aceste trăiri asupra mea, nu le transfer în mine, și de aceea nu mă afectează emoțional. Cazurile de excepție întăresc, totuși, regula.
„Oricum ajuți pe mulți, asta ar trebui să te facă foarte fericit.”
Cred că „fericit” nu este termenul potrivit, ci poate mai curând „împlinit”, deoarece fericirea are o conotație afectivă în sens pozitiv, ca opus al lui „nefericit”, și eu nu simt asta. Nu simt nefericire când nu pot să ajut pe cineva, nici fericire când cineva îmi mulțumește pentru ceva. Dar am simțit cândva, am trecut prin asta, prin această agitație interioară, cât timp credeam că trebuie să pot, că trebuie să fac mai mult, mai bine, adică să mă FORȚEZ pe mine și pe alții. Pe mine să dau mai mult, pe alții să primească mai mult. Orice forțare conduce la inițierea unui blocaj, automat.
Am început să nu mai forțez, când am înțeles că nimeni nu are nevoie de forțările mele, nici măcar eu. Încă nu m-am oprit cu totul, dar mai am puțin. Inerția a fost prea mare ca să mă pot opri brusc. Mai am unele lucruri de înțeles, și niște karmă de ars. Dar pot să spun că mă simt tot mai împlinit, mai mulțumit, mai întreg, cu fiecare mulțumire care mi se adresează, ca și cum mi-aș regăsi împlinirea și întregul, nu ca și cum le-aș dobândi, câștiga, căci nu mă simt nemulțumit și neîmplinit când sunt criticat, luat peste picior, contrat, atacat. Cei ce îmi dau atenție, de orice fel, au lecțiile lor de asimilat, și eu sunt parte integrantă din aceste lecții, un element. Cel ce mă laudă o face pentru că înțelege, iar cel mă critică violent o face pentru că nu mă înțelege. Când va înțelege, mă va lăuda. Deci, ce altceva am mai bun de făcut, decât a încerca să mă fac înțeles, cât mai bine, de toată lumea ? 🙂

CT – Multumesc inca o data!!

СН – MULTUMESC!!

SC – Multumesc Kato, apreciez tot ceea ce postezi , este foarte clar si pe intelesul tuturor .

Kato – Mulțumesc frumos de feedback. Vă îmbrățișez pe toți

NM – Mulţumesc pentru lecţii

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Cuprinsul tuturor postărilor (articolelor) mele:

http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

POŢI ASCULTA şi DOWNLOADA materiale audio mp3 ale mele de aici : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing

CĂRŢI SPIRITUALITATE  (şi nu numai) recomandate de Kato :

http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, mai jos, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=wordpress/CkQf&loc=en_US

Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks) în browserul tău.

Consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico

Te poţi Abona şi la celelalte siteuri ale mele, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici :

Loveblog4allhttps://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=LoveBlog4All&loc=en_US

Linkul către site : http://loveblog4all.blogspot.ro/                                

Kato – Parapsihologie, Extrasenzorialhttp://feeds.feedburner.com/Kato-ParapsihologieExtrasenzorial,

Linkul către site :  http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc.

1. Explaindiohttp://jvz1.com/c/620925/123757

2. 200 3D Intro / Outro / Logo Sting animationshttp://jvz9.com/c/620925/236344

3. The Creator 7 – http://jvz1.com/c/620925/8013

4. FlickGraph – http://jvz1.com/c/620925/243264

5. GraphPlayer Business   – http://jvz1.com/c/620925/243274

6. Cinemagraph Source Club – http://jvz9.com/c/620925/243794

7. OptInUp Personal LIFETIMEhttp://jvz9.com/c/620925/244728

8. EasyAnimatorPro – http://jvz9.com/c/620925/197699

9. How To Make Money With Easy Animator Prohttp://jvz9.com/c/620925/218897

10. Vinci 3D – http://jvz1.com/c/620925/217846

11. VideoGifMixer – http://jvz9.com/c/620925/187811

12. Groove Animator – http://jvz9.com/c/620925/233835

13. 3D FBX to ZF3D file converter http://jvz9.com/c/620925/236346

14. UpNextEngagehttp://jvz1.com/c/620925/223492

15. The Youtube Graphics Creator – http://jvz9.com/c/620925/132567

16. Video Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/202898

17. Audio Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/203130

software-deals.ro

Evenimente generale Cluj – Allevents.in :

http://allevents.in/plugin/advanced-events.php?key=54a83bedd2

smokemania.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s