MANIFESTĂRI SPIRITISTE SAU / ŞI PSIHOPATOLOGIE ?


Libris.ro

MANIFESTĂRI SPIRITISTE SAU / ŞI PSIHOPATOLOGIE ?

Articol creat pe baza textului publicat de mine aici : https://www.facebook.com/katona.nicolae/posts/1012748585435749?pnref=story
Au acestea vreo… legătură ?
Putem afirma că totul este alb SAU negru, sau că albul este LEGAT de negru, printr-o mulţime de tonuri de gri ?
În viziunea mea, totul este legat de tot, şi există interconexiuni, intercondiţionări, căci totul este Spirit, Universul este Mental.
Şi atunci, dacă totul este Mental, şi manifestările naturale „normale” materiale, şi cele paranormale de orice tip, sunt de acelaşi tip… mental, iar substratul de formă şi conţinut este de tip spiritual (aparţine de Spirit).
Deci teoriile şi practicile separatiste dualiste de tip alb-negru, în viziunea mea, sunt (auto)limitate dogmatic, şi în consecinţă, ineficiente în mod…. holistic.
Ele pot înregistra rezultate într-un domeniu limitat, dar în mod normal, fiecae îşi are limitele ei…

Dualismul NORMALITATE – PATOLOGIE psihică este în strânsă corelaţie cu dualitatea (AUTO)CONTROL – INCAPACITATE DE CONTROL.
Ceea ce este patologic scapă (auto)controlului.
De aceea, acelaşi fenomen/ proces care este controlabil de un subiect – deci normal, poate prezenta genera efecte… anormale, patologice, în cazul altui subiect, care nu poate sau nu ştie CONTROLA acel fenomen / proces, efectele sale, propriile reacţii, trăirile sale emoţionale, etc…
Iar incapacitatea de control este însoţită, mereu, bine-nţeles, de trăirea unor stări psiho-afective NEPLĂCUTE, fiind percepute de la un anumit nivel al intensităţii lor ca SUFERINŢĂ somato-psihică.
De ce somato-psihică : deoarece între minte (gândire) şi procesele fiziologice organice din corp, există o permanentă şi strânsă legătură funcţională…
Exemplu simplu : trăirile emoţionale sunt corelate cu activitatea sistemului endocrin, iar sistemul endocrin reglează activitatea internă a întregului organism prin descărcările hormonale…
Altefel privind, „ce-i afară e şi înăuntru”, adică ceea ce te influenţează din mediu, specific, se repercutează la nivelul activităţii interne a trupului tău fizic, în mod specific, la nivelul unor organe, ţesuturi şi procese fiziologice specifice…

În viaţă avem parte de multe lucruri neplăcute.
Cele mai neplăcute situaţii sunt cele în care simţi o lipsă de control totală, sau foarte mare, căci incapacitatea de control conduce spre patologie, datorită neputinţei gestionării corecte a experienţelor tale de viaţă.
Şi ce poate fi mai neplăcut, mai de temut, decât manifestările de tip… spiritist ?Mai ales pt cei ce nu au avut niciodată tangenţă cu ele, nici teoretic, nici paractic.
Un asemenea caz recent l-am întâlnit într-un grup închis, şi fiind închis, nu pot pune linkul către postare aici, căci nu va fi vizibil subiectul.
Am să pun, aşadar, spre folosinţa tuturor cititorilor, celor interesaţi, pe scurt, problema persoanei în cauză şi linkurile recomandate de mine.
(Pt cei foarte interesaţi, pun totuşi şi linkul către postarea din acel grup, în ideea că paote vor să se înscrie în el, să vadă toate comentariile, şi eevntual şi alte postări de genul (nu este un grup de-al meu) : https://www.facebook.com/groups/188030444741512/permalink/486740154870538/

MV : „buna seara! este prima mea postare pe acest grup, dar sincera sa fiu nu stiu unde sa ma adresez.
sper doar sa ma puteti ajuta cu un sfat .
am 3 saptamani in care eu am facut noptile mai mult albe , iar atunci cand adorm,,,visez numai lucruri care ma infioara, mizerii..oameni care,,,fac sex,,,case foarte vechi, ,mobila pocneste si tot timpul am impresia ca sunt urmarita . ce pot sa fac???? ce poate sa fie ???multumesc si,,,ma scuzati”

Recomandările mele au fost următoarele (pot fi utile şi altora, aflaţi, sau care s-au aflat în cazuri asemănătoare):

Kato :

1. Astfel de manifestări ce includ și manifestări fizice – gen mobilă trosnind, rapturi, pocnete în obiectele de lemn, etc, apar, în general, după decesul unei persoane apropiate, care încearcă să comunice cumva, să atragă atenţia foştilor apropiaţi umani care sunt mai…. sensibili,

2. Visele neplăcute, legate de sexualitate, pot proveni şi din reprimări pe această latură, şi ulterior unui şoc emoţional, unei traume, unei decepţii, etc. Dar ar fi necesară o prezentare completă a mai multor vise pt a se putea face o analiză onirică, privind LEGĂTURILE SIMBOLICE care apar în aceste vise. Visele spun multre, foarte multe, şi ar fi absolut necesară şi o interpetare de către un profesionist. ar fi foarte util tuturor, dacă ai prezenta aici un vis – mai ales dacă există elemente repetitive în el, din mai multe din visele tale, spre a-l analiza.
De vise nu trebuie să-ţi fie jenă, căci prezintă elemente simbolice.
Ar fi util şi altora o analiză „pe faţă”, căci mulţi ar avea ceva de asimilat din asta.

3. Este foarte posibil ca în perioada anterioară manifestărilor să fi INTERACŢIONAT cu cineva care era… „infectat”.
Deci adu-ţi bine aminte dacă ai participat la vreo manifestare (curs, prezentare, workshop, etc) pe tematică spirituală, sau dacă ai cunoscut – interacţionat mai îndeaproape cu vreo persoană nouă.
De asemenea, adu-ţi aminte dacă vreo persoană nouă a intrat în casa ta, anterior manifestărilor, să-şi fi lăsat, intenţionat sau nu, „amprenta” sa în spaţiul tău.

4. Dacă vrei să scapi rapid de asta, nu vei putea simila învăţătura acestei lecţii de viaţă. dar dacă este foarte neplăcut, este de preferat cel puţin o atenuare a simptomatologiei, a laturii sale neplăcute.
Deci, poţi experimenta, pt început, ceva foarte simplu : baza tehnicii EMDR, care se regăseşte şi în alte metode şi tehnici de vindecare.
În ce constă ea (este foarte simplă) găseşti în articolul meu ma jos.
Dacă dă rezultate te poţi adresa ulterior unui specialist în această metodă : http://loveblog4all.blogspot.ro/…/terapia-emdr-desensibiliz…

5. „,mobila pocneste si tot timpul am impresia ca sunt urmarita .”           Deci : UNDE simţi asta ? Numai în camera în care dormi ? În toată casa ? Simţi şi în exteriorul ei, pe stardă, etc ?
Este foarte importantă LOCALIZAREA fenomenului, deoarece are o mare şi importantă LEGĂTURĂ cu efectele – simptomele, privind CAUZALITATEA.

În genul : ceva din MEDIUL SPECIFIC (un ANUMIT factor) în care se declanşează fenomenul are LEGĂTURĂ cu efectul – simptomatologia ta. Aşadar, hai să evidenţiem această legătură în timp-spaţiu, pt început.

De remarcat faptul că afirmaţia ta de mai sus corespunde fenomenului de interacţionare cu entităţi spirituale acorporale (neîntrupate), care sunt numite de unii „energii” psihice sau de alt fel, ori în alt mod. Nu contează categorizarea, ci identificarea naturii lor. oricum… totul este Spirit, Universul este Mental, deci totul ae loc în… minte, şi este legat de gândire, de tiparele de gândire, de credinţe, de obiceiuri, capacităţi psihice, trăirile emoţionale, etc….

Pt ceea ce numit spirite, entităţi spirituale, etc, recomand şi parcurgerea materialelor de aici, spre a înţelege cum sunt oamenii INFLUENŢAŢI TELEPATIC de aceste „entităţi” : http://universulspiritual.twilight-mania.com/ începe cu „Entitatile Spirituale – Spiritul, Divinitatea, Dumnezeu, Spirite, Duhuri, Demoni, Îngeri, Ierarhia Spirituală”, şi continuă cu „Relatia Omului cu Entitatile Energetice Spirituale
Pe forumul acela cred că am scris şi despre INTERPRETAREA VISELOR, dacă bine ţin minte.
Te ajută să parcurgi şi acel capitol, cu siguranţă….

Multe lucruri ajutătoare mai găseşti şi aici : http://loveblog4all.blogspot.ro/…/toate-postarile-blogului-…
Dai click pe titlul articolului care te interesează şi se deschide automat.

http://universulspiritual.twilight-mania.com/t502-starea-de…

http://universulspiritual.twilight-mania.com/t403-visul-pre…

http://universulspiritual.twilight-mania.com/f5-solicitari-…

Cineva a lansat ipoteza existenţei unui … ATAC.
Nu putem vorbi însă de un „ATAC” cât timp nu există o AGRESIUNE evidentă, dar putem lua în considerare ipoteza unei INFLUENŢE PSI (telepatice) şi cerceta dacă se va valida sau nu această ipoteză.
Subiectul nu a fost agresat, sau cel puţin nu s-a simţit încă agresat, altfel ar fi emis anumite afirmaţii corespondente în acest sens, în mod mai mult sau mai puţin conştient.
Putem vorbi, în termeni spirituali, de o „fascinaţie”, deocamdată, dar încă nu e cazul de o subjugare, o posedare.
Dacă există influenţă din partea vreunei entităţi INTELIGENTE, atunci ea nu este (încă) agresivă.
Este mai mult o intenţie de… acaparare a ATENŢIEI în direcţia ei, din câte se pare.
Poate să nu fie „răuvoitoare”, sau poate chiar… să nu fie de loc… emoticon wink
Dacă este vorba de o entitate inteligentă, care vrea să se facă remarcată, cel mai simplu mod de verificare ar fi acesta : subiectul să pună o întrebare, în gând sau cu voce tare (spiritele „citesc” gândurile telepatic) şi să roage entitatea să răspundă prin bătăi (troznituri, trozneli) în mobila de lemn (lemnul facilitează fenomenul).
În general spiritele nu pot rezista să nu comunice cu oamenii, dacă sunt… provocate… 🙂
Dar…. atenţie : spiritele care pot provoca fenomene fizice (bătăi, troznituri în lemn), aparţin unei clase inferioare dpdv evolutiv spiritual, moral, ele fiind spirite „legate” mai puternic de planul material.
Cele superioare, „dezlegate” de planul material nu pot provoca astfel de fenomene fizice, deoarece ele s-au epurat de straturile energetice mai dense, care facilitează interacţiunea cu lumea fizică în mod direct (perispirit).
Asta nu înseamnă, însă, că aceste spirite „inferioare” nu pot fi „folosite” de altele, mai superioare, ca „ajutoare”, de aceea fenomenologia este complexă, multidimensională, şi foarte dificil de înţeles de către neiniţiaţi.
Dacă această comunicare simplă are loc, şi se pot evidenţia răspunsuri inteligente, manifestate imediat după emiterea întrebării, atunci totul e…. clar emoticon smile

Dacă nu… nu, încă…

Playlistul meu youtube „Mediumitate,Spiritism,Posedare  katona nicola 108 videoclipuri aug 2016

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Cuprinsul tuturor postărilor (articolelor) mele:

http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

POŢI ASCULTA şi DOWNLOADA materiale audio mp3 ale mele de aici : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing

CĂRŢI SPIRITUALITATE  (şi nu numai) recomandate de Kato :

http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, mai jos, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=wordpress/CkQf&loc=en_US

Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks) în browserul tău.

Consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico

Te poţi Abona şi la celelalte siteuri ale mele, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici :

Loveblog4allhttps://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=LoveBlog4All&loc=en_US

Linkul către site : http://loveblog4all.blogspot.ro/                                

Kato – Parapsihologie, Extrasenzorialhttp://feeds.feedburner.com/Kato-ParapsihologieExtrasenzorial,

Linkul către site :  http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

nanoxyn.ro

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc.

1. Explaindiohttp://jvz1.com/c/620925/123757

2. 200 3D Intro / Outro / Logo Sting animationshttp://jvz9.com/c/620925/236344

3. The Creator 7 – http://jvz1.com/c/620925/8013

4. FlickGraph – http://jvz1.com/c/620925/243264

5. GraphPlayer Business   – http://jvz1.com/c/620925/243274

6. Cinemagraph Source Club – http://jvz9.com/c/620925/243794

7. OptInUp Personal LIFETIMEhttp://jvz9.com/c/620925/244728

8. EasyAnimatorPro – http://jvz9.com/c/620925/197699

9. How To Make Money With Easy Animator Prohttp://jvz9.com/c/620925/218897

10. Vinci 3D – http://jvz1.com/c/620925/217846

11. VideoGifMixer – http://jvz9.com/c/620925/187811

12. Groove Animator – http://jvz9.com/c/620925/233835

13. 3D FBX to ZF3D file converter http://jvz9.com/c/620925/236346

14. UpNextEngagehttp://jvz1.com/c/620925/223492

15. The Youtube Graphics Creator – http://jvz9.com/c/620925/132567

16. Video Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/202898

17. Audio Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/203130

software-deals.ro

Evenimente generale Cluj – Allevents.in :

http://allevents.in/plugin/advanced-events.php?key=54a83bedd2

smokemania.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s