Despre Sfera Iubirii


Cineva a afirmat că a învățat niște lucruri profunde de la un înțelept, între care acest principiu :

Iubirea aproapelui (trebuie să fie) mai mare decat iubirea de sine„, argumentând că doar așa vei putea ajunge să te iubești pe tine însuți, după ce vei iubi aproapele mai mult.
În plus, a mers mai departe chiar, afirmând că trebuie să-l iubeşti pe Dumnezeu mai întâi, caci el este creatorul tău, şi abia apoi să îţi iubeşti aproapele mai mult decât pe tine însuţi pentru a fi capabil să… te iubeşti pe tine însuţi.
Deci, conform acestei teorii, prioritară este iubirea față de Divinitate, secundară este iubirea față de aproapele tău, și abia pe locul 3 se află situația iubirii față de tine însuți.
Tu te situezi pe tine pe locul trei…

Adevărat sau fals ?
IUBIREA NU POATE FI… ÎMPĂRȚITĂ !
Nici în două, nici în trei…
Nu poți să iubești ceva mai mult decât altceva, pe aproapele tău mai mult decât pe tine însuți, deoarece în momentul în care mintea încearcă să împartă astfel iubirea, pur și simplu vei ieși automat din starea de… iubire, și vei simți orice altceva în afară de… iubire !
Nu poţi creea separatisme în starea de iubire, niveluri, categorii…
Preceptul biblic spune clar să îți iubești aproapele LA FEL ca pe tine însuți !
De ce ?
Deoarece altfel nici nu ai putea… iubi !
Dacă încerci să iubești aproapele mai mult, sau pe tine mai mult, se creează automat un DEZECHILIBRU, o înclinare a balanței, FAVORIZARE de o parte și o DEFAVORIZARE de cealaltă, și vei ieși automat din starea de ARMONIE.
Nu degeaba se spune „sfera iubirii”, deoarece iubirea se propagă LA FEL ÎN TOATE DIRECȚIILE, CU ACEEAȘI INTENSITATE, FĂRĂ NICI O DIRECȚIE PRIORITARĂ, PRINCIPALĂ ȘI ALTELE SECUNDARE.
CINE IUBEȘTE CU ADEVĂRAT, IUBEȘTE TOȚI OAMENII LA FEL, ȘI PE SINE ÎNSUȘI LA FEL CA PE ORICARE ALTUL.
CINE NU, NU IUBEŞTE, DOAR SE… AMĂGEŞTE…
A fi și a trăi în armonie presupune a te păstra mereu în echilibru, a nu iniția dezechilibre, a fi în toate privințele și aspectele la fel, atât în exterior cât și în interior, atât cu tine cât și cu oricare altul dintre ceilalți.
Când înțelegi faptul că principiul echilibrului este strâns legat de ideea de sferă, poți să spui cu siguranță că ai făcut un mare pas pe calea evoluției tale spirituale…

Mistica

Și iartă-ne nouă (LA FEL) precum și noi iertăm greșiților noștri…

Cu adevărat, cel ce nu știe să ierte pe alții nu se poate ierta nici pe el însuși când greșește, și cel ce nu se poate ierta pe sine nu poate ierta nici pe alții…
Măsura este aceeași, în toate lucrurile, conform principiului compensării:
Măsura cu care judeci vei fi judecat.
Măsura în care ierți vei fi iertat.
Măsura în care îndrăgești vei fi îndrăgit.
Și acest „vei fi” arată tocmai faptul că totul tinde să se echilibreze, să se compenseze, dar nu oricum, ci după principiul acțiunii și reacțiunii : Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de ACEEAȘI MĂRIME ȘI DE ACEEAȘI DIRECȚIE, DAR DE SENS CONTRAR.

Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii.
Deci, ceea ce emiți se va reflecta înapoi înspre tine, ca reacție a celorlalți oameni, în aceeași măsură.

Dar, dacă tu emiți iubire (sferic) în jurul tău, nu doar un singur om va fi atins de energia iubirii emisă de tine, ci TOȚI din jurul tău, deci mai multe persoane vor reacționa cu iubire față de tine, ceea ce va părea că a amplificat răspunsul la ceea ce ai emis.
La fel, când emiți ceva negativ în jur, energie negativă, TOȚI din jurul tău vor fi influențați, și toți vor răspunde (reacționa), vor reflecta spre tine, înapoi, energia negativă emisă de tine ceea ce va părea că a amplificat energia de răspuns deoarece reacțiile vor proveni de la mai multe persoane…
Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă, se compensează, se reflectă, sub diferite și variate forme…

Când cineva își impune o credință de genul : trebuie să îi iubesc pe ceilalți mai mult decât pe mine însumi, asta este echivalent cu trebuie să mă iubesc pe mine mai puțin decât pe ceilalți.

Și se pune atunci mereu întrebarea : cât îi iubesc eu pe ceilalți, să nu cumva să depășesc măsura și să mă iubesc mai tare pe mine ?
Altă problemă : mândria și orgoliul, și stima de sine nu pot fi înăbușite (reprimate) total, cu forța, și de aceea în subconștient va exista tendința de a învinui pe ceilalți că din cauza lor el trebuie să se iubească mai puțin pe sine, și va putea manifesta tendința de a se izola, pentru a rămâne singur, să se poată iubi pe sine cât vrea el, fără stresul raportării permanente la iubirea acordată altora.

Iar, dacă va simți că nu poate iubi anumite persoane din anturaj, asta îl va bulversa total, căci atunci va ști că nici pe el înuși nu se va putea iubi deloc, deoarece trebuie să se iubească mai puțin decât pe ei…
Oricum, deci, a accepta de bună o astfel de convingere falsă, că trebuie să iubești mai mult aproapele decât pe tine însuți, te conduce spre nebunie, stres, agitație, confuzie, decepție, dezechilibru, dizarmonie, sacrificiu de sine, autodistrugere…

Atenție : La fel stau lucrurile și cu credința în faptul că trebuie să te iubești maxim pe tine însuți, prioritar, mai mult decât pe oricine altcineva.

Aceeași… nebunie… 🙂

Dacă vorbim de faptul că drumul fiecăruia este personal, personalizat, unic, cu părțile lui pozitive și negative, cu aspectele sale unice privind lecțiile pe care le are de învățat, trebuie conștientizat în primul rând faptul că acel drum unic NU POATE FI RECOMANDAT ALTORA, ci DOAR ÎMPĂRTĂȘITĂ EXPERIENȚA PROPRIE, pentru a fi ANALIZATĂ dpdv al varietății experiențelor de viață și căilor diverse ce pot fi urmate.

De aceea consider că analiza experiențelor mele și ale altora reprezintă ceva pozitiv, nu negativ, și că oricine este dispus să se supună analizelor și să participe la analize are numai de câștigat, privind transformarea sa evolutivă în sens pozitiv.

Da, să ne bucurăm de împărtășirea experiențelor, între noi, dar și de analizele care pot să ne ajute să conștientizăm mai bine adevărul, realitatea, ajutându-ne să ne dezvoltăm un discernământ sănătos.
Autorul a expus afirmațiile ca lecții de viață, ca pe ceva ce noi cititorii ar trebui să asimilăm ca atare.

Eu doar am atras atenția că lecția 3 nu este bine să fie preluată ca atare de cei ce nu au discernământul necesar discernerii adevărului de fals.

Dacă cineva preia această convingere exact sub forma prezentată, că este bine și corect să iubești aproapele mai mult decât pe tine însuți, va avea mult de suferit, și nu va ști din ce cauză suferă.
Este ok să prezentăm și să explicăm adevărul, tot atât de ok pe cât și să prezentăm și să explicăm falsul, căci cel ce nu învață cum poate depista falsul nu va ști niciodată cu certitudine dacă a depistat un adevăr…

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Cuprinsul tuturor postărilor (articolelor) mele:

http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

POŢI ASCULTA şi DOWNLOADA materiale audio mp3 ale mele de aici : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing

CĂRŢI SPIRITUALITATE  (şi nu numai) recomandate de Kato :

http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, mai jos, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=wordpress/CkQf&loc=en_US

Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks) în browserul tău.

Consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico

Te poţi Abona şi la celelalte siteuri ale mele, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici :

Loveblog4allhttps://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=LoveBlog4All&loc=en_US

Linkul către site : http://loveblog4all.blogspot.ro/                                

Kato – Parapsihologie, Extrasenzorialhttp://feeds.feedburner.com/Kato-ParapsihologieExtrasenzorial,

Linkul către site :  http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

nanoxyn.ro

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc.

1. Explaindiohttp://jvz1.com/c/620925/123757

2. 200 3D Intro / Outro / Logo Sting animationshttp://jvz9.com/c/620925/236344

3. The Creator 7 – http://jvz1.com/c/620925/8013

4. FlickGraph – http://jvz1.com/c/620925/243264

5. GraphPlayer Business   – http://jvz1.com/c/620925/243274

6. Cinemagraph Source Club – http://jvz9.com/c/620925/243794

7. OptInUp Personal LIFETIMEhttp://jvz9.com/c/620925/244728

8. EasyAnimatorPro – http://jvz9.com/c/620925/197699

9. How To Make Money With Easy Animator Prohttp://jvz9.com/c/620925/218897

10. Vinci 3D – http://jvz1.com/c/620925/217846

11. VideoGifMixer – http://jvz9.com/c/620925/187811

12. Groove Animator – http://jvz9.com/c/620925/233835

13. 3D FBX to ZF3D file converter http://jvz9.com/c/620925/236346

14. UpNextEngagehttp://jvz1.com/c/620925/223492

15. The Youtube Graphics Creator – http://jvz9.com/c/620925/132567

16. Video Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/202898

17. Audio Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/203130

software-deals.ro

Evenimente generale Cluj – Allevents.in :

http://allevents.in/plugin/advanced-events.php?key=54a83bedd2

smokemania.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s