Rebel fără o cauză. Despre perfecțiune, libertate, rebeliune, nonconformism


Selecție dintr-o discuție pe Facebook, aveți linkul către ea mai jos.

Nimeni nu este perfect, deci nici normele, regulile, legile, programările create de oameni, nu sunt perfecte.
Regulile / legile sunt făcute pentru a fi încălcate.
Nu 100%, desigur, ci de la caz la caz, specific situațional, conjunctural.
Nimeni nu se poate conforma 100% la norme, reguli, planificări, programări, nici măcar legiutorii, nu-i așa? 
Fiecare este legiuitor, mai mult sau mai puțin, privind viața sa, căci fiecare decide cât și cum se conformează, ce și cât vrea să schimbe, să transforme, privind experiențele sale de viață de viitor.
Încercările nu sunt toate sortite succesului, dar nici eșecului.
A-ți planifica viața, viitorul, este în mod cert o lecție de viață.
Tu comanzi tu execuți.
Cine are probleme cu strictețea regulilor, a programelor, programării, are probleme și cu programarea și planificarea viitorului său.
Eu am avut dintotdeauna.
„Rebel fără o cauză”. 
Când urmezi o cauză, ceva ce îți conferă o motivație fermă, și știi exact ce ai de făcut, optica și atitudinea se schimbă, faci ce crezi că trebuie făcut, fără a mai refula și defula privind libertatea ta, limitarea sa.
O motivație fermă este, de multe ori, ceea ce ai nevoie cu adevărat pentru a te mobiliza și acționa ferm și a ajunge la rezultate deosebite…

 A fi ceva perfect, înseamnă, indiferent la ce ne raportăm, că acel ceva, om, în cazul nostru, nu mai poate evolua, căci nu are unde, fiind perfect.
Ceea ce este perfect nu mai evoluează, ceea ce evoluează este clar deci că nu este perfect.
Iar oamenii evoluează, ființa omenească se dezvoltă continuu, evoluează, deci e clar că nu există om perfect.
Perfecțiunea este capătul ultim al dezvoltării, a evoluției, iar mai mult ca perfectul nu există, desigur. 
A fi un om perfect, ideatic, înseamnă a avea un corp perfect, o minte perfectă, o gândire perfectă, etc.
Ceea ce nu există și nici nu poate exista, deoarece însăși programarea acestui joc al vieții, al ființelor, vietăților, a fost în așa fel concepută încât trăim într-o lume imperfectă, în evoluție și transformare continuă, iar omul este doar o verigă în acest lanț, un element al acestui sistem.
Jocul nu permite obținerea perfecțiunii în cadrul său, iar cei ce ajung mai aproape de perfecțiune ies din joc, sunt scoși automat din joc. 
E un joc multilevel, oamenii se situează la dlferite niveluri în evoluția lor.
Să zicem că pot exista excepții, aș vrea să văd și eu un un perfect atunci, și sunt curios cine îmi poate prezenta unul 
Deocamdată sunt la Neuro, cu mama mea, și văd aici diferite cazuri care îmi confirmă viziunea mea, și faptul că organismul omenesc nu este atât de perfect încât să se regenereze singur.
Doctorița mi-a spus iar că mama nu este recuperabilă, și acum mă gândesc cum sună asta privind perfecțiunea umană, cât de perfect mă pot simți când mi se spune așa ceva, cât de perfectă este medicina la ora actuală, această știință ce relevă nivelul dezvoltării umane la ora asta…

Modelul meu este holistic, nu se rezumă la om și condiția umană 

 În acest model spiritul joacă rolul unui om, intrând în condiția umană care are programările sale de joc pentrua fi imperfectă așa cum este, datorită regulilor jocului, rolului 

 Este ca și cum un actor poate părea mai deștept dacă joacă un rol de mare maestru, sau mai prost, dacă joacă un rol de prost.

Spiritul este actorul care ”intră” într-un rol mult mai complex decât cel de actor de teatru sau de film, un rol într-un ”joc al vieții de realitate virtuală interactivă”.

Una este spiritul (actorul), alta este rolu (omul).

A te limita doar la sfera jocului, la rol, la condiția omenească, te ține în neînțelegere, confuzie, contradicții, polemici și discuții interminabile, căci pentru a rezolva problema condiției umane trebuie să te ridici la un nivel… superior, cel spiritual, al spiritului-actor.

Deci pot să îmi imaginez o perfecțiune omenească de pe poziția spiritului detașat de condiția sa omenească, dar este aproape imposibil dacă nu te poți detașa deloc de…. ”realitate”, de condiția umană, căci nu ai nici un punct de referință privind perfecțiunea, în afara logicii, într-adevăr.

Imaginația creatoare este o ”capacitate spirituală”, a spiritului, căci principiul conștient este o facultate spirituală, care este limitată de… condiția.umană…

 Fiecare cu convingerile lui personale și de grup, evident, că de aia o ajuns Isus răstignit pe cruce, de aia există suferință în lumea asta, din cauza libertății de a INTERPRETA în mod subiectiv totul.

Rebel fără cauză are două înțelesuri, subconștientul preia unul ca primar relevând ceva.
Așa se îtâmplă cu toate, ne focusăm pe ceea ce este în noi ca trăire emoțională, ceea ce se leagă afectiv, sufletește.
Unii sunt rebeli fără o cauză, defulând pe tot ce pot, ce prind, până identifică cauza rebeliunii, și atunci găsesc o cauză pe csre sa își canalizeze acțiunile și eforturile de a schimba ceva în lumea asta, ajungând astfel să se schimbe ei înșiși în final ca mod de gândire și comportament.
Frustrările conduc la transformare, oferă motivația mobilizării personale în lumea asta, fac parte din natura și condiția umană. 
Cine nu are frustrări nu are motive de schimbare, și ia viața așa cum este ea, lăsându-se purtat de valurile vieții.
Dar nu există oameni care să nu aibă frustrări deloc, ci doar oameni nu le conștientizează, și oameni care nu au destul curaj, destulă motivație de a iniția schimbări în viața lor.
La baza insuficientei motivații se află mereu teama, frica, teama de schimbare.
Omul ar schimba condiția sa, dar dacă schimbarea îi va aduce mai multă durere și suferință?
Bine așa rău cum e…
Oamenii își găsesc destul de ușor motive demotivante, cum ar fi : „Dumnezeu mi-a dat asta, trebuie să îndur, e pedeapsă divină”, și altele la fel.
Rebeliunea se spune de cei religioși că e ceva… satanic, diavolesc, căci Lucifer este modelul rebelului care are o… cauză. 
Însă cauza rebeliunii sale a fost greșit interpretată și de aceea este sancționată de credința religioasă.
Lucifer simbolizează modelul schimbării liberal care se opune conservatorismului și conformării la norme și reguli universale, și orice om care se înscrie în acest demers de schimbare a condiției umane este considerat a fi sub influența seducției luciferice. 
Orice sistem sancționează nonconformarea la normele sale, biserica, statul, toate organizațiile create de om.
Fiecare patron preia modelul autorității și îl impune angajaților, introduce norme și regulamente de ordine interioară, impune un contract, o conformare contractuală. 
Fiecare părinte impune reguli copiilor săi, după modelul autorității.
Regulile sunt făcute să fie încălcate, autoritatea este mereu testată, libertatea trebuie… câștigată, în această lume, mereu.

Postarea originală de pe Facebook, cu toate comentariile, poate fi accesată aici:

Oamenii interpretează subiectiv, eronat, realitatea, când nu pot să își explice determinismul cauzal.
Mai corect și cinstit ar fi să își recunoască limitările propriei înțelegeri, dar asta ar face să dispară toate poveștile variate copilărești care prind la public, căci îi ajută să se rupă de realitate, de durerile și suferințele lor, deși astfel se învârt într-un cerc vicios privind conștientizarea cauzei și rezolvării suferinței.
E ca și cum oamenilor le place de fapt să își autoîntrețină suferința, să experimenteze durerea, să nu scape de ea, să experimenteze această lecție de viață, din puncte de vedere și situații cât mai variate.
Întrebarea este: e rezultatul propriei voințe sau ne „împinge” cineva să facem asta, să experimentăm asta, ca niște… cobai? 

http://loveblog4all.blogspot.ro/2015/05/initierea-dupa-rudolf-steiner.html

http://loveblog4all.blogspot.ro/2015/06/initierea-spirituala-2-aspecte.html

http://loveblog4all.blogspot.ro/2014/09/trup-suflet-spirit.html

http://loveblog4all.blogspot.ro/2013/10/rudolf-steiner-biblioteca-antroposofica.html

APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine
Vezi și cărțile, sunt interesante:  
http://www.aimgroup.ro/116.html

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Cuprinsul tuturor postărilor (articolelor) mele:  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

POŢI ASCULTA şi DOWNLOADA materiale audio mp3 ale mele de aici : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing

CĂRŢI SPIRITUALITATE  (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, mai jos, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=wordpress/CkQf&loc=en_US

Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks) în browserul tău.

Consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico 

Te poţi Abona şi la celelalte siteuri ale mele, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici :

Loveblog4allhttps://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=LoveBlog4All&loc=en_US

Linkul către site : http://loveblog4all.blogspot.ro/                                

Kato – Parapsihologie, Extrasenzorialhttp://feeds.feedburner.com/Kato-ParapsihologieExtrasenzorial,

Linkul către site :  http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

nanoxyn.ro

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc.

1. Explaindiohttp://jvz1.com/c/620925/123757

2. 200 3D Intro / Outro / Logo Sting animationshttp://jvz9.com/c/620925/236344

3. The Creator 7 – http://jvz1.com/c/620925/8013

4. FlickGraph – http://jvz1.com/c/620925/243264

5. GraphPlayer Business   – http://jvz1.com/c/620925/243274

6. Cinemagraph Source Club – http://jvz9.com/c/620925/243794

7. OptInUp Personal LIFETIMEhttp://jvz9.com/c/620925/244728

8. EasyAnimatorPro – http://jvz9.com/c/620925/197699

9. How To Make Money With Easy Animator Prohttp://jvz9.com/c/620925/218897

10. Vinci 3D – http://jvz1.com/c/620925/217846

11. VideoGifMixer – http://jvz9.com/c/620925/187811

12. Groove Animator – http://jvz9.com/c/620925/233835

13. 3D FBX to ZF3D file converter http://jvz9.com/c/620925/236346

14. UpNextEngagehttp://jvz1.com/c/620925/223492

15. The Youtube Graphics Creator – http://jvz9.com/c/620925/132567

16. Video Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/202898

17. Audio Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/203130

software-deals.ro

Evenimente generale Cluj – Allevents.in :

http://allevents.in/plugin/advanced-events.php?key=54a83bedd2

smokemania.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s