De vorbă cu Kato – 2


Continuare discuţie 16 Iulie 2014 la 11:56

Kato – Fiecare poate asimila atât cât înțelege, de aceea este foarte important ca informațiile să fie prezentate pe înțelesul tuturor. Ceea ce nu este deloc simplu și ușor, știut fiind faptul că nici măcar Isus și Buda nu au reușit această performanță. Probabil că nimeni nu va reuși, niciodată, să se facă de toată lumea înțeles. Ce ziceți ?

GT – Referirea la Isus și Buda mi-a luat maul. Ca o paranteză Isus chiar a existat? Chiar avem nevoie să credem în Dumnezeu, Isus & rest ? Sunt atâtea surse de cunoaștere valoroase pe care le putem accesa fără să apelăm la înțelepciunea cărților sfinte. Sper că nu voi fi lapidată… decât cu vorbe. Oare suntem mai săraci spiritual dacă nu ne adăpăm la înțelepciunea acestor cărți aparținând religiei? Sunt de acord cu ce-ai spus acum prin acest comentariu. Este dificil să te faci înțeles atâta timp cât celălalt poate nu deține alte info necesare înțelegerii, nu este suficient de interesat, citește printre rânduri sau interpretează cum îl taie capul. Oricum ai atins mai multe aspecte în această postare ce pot fi discutate.

1. Referitor la energii negative la care se referea interlocutoarea ta: există foarte multe articole în care se vorbește despre ele. Cred că sunt destui oameni care-și filtrează înțelegerea prin prisma energiilor emise, captate etc.

2. Am o nelămurire referitor la: „Oamenii emit tot felul de lucruri, în mod automat, instinctiv, ca niște automatisme, inconștienți de ceea ce fac. Dar nu au curajul să recunoască că EI REACȚIONEAZĂ ÎN MOD PROGRAMAT, deoarece ei își doresc controlul, se tem de pierderea controlului, și se autosugestionează că dețin controlul, în scopul menținerii stimei lor de sine la cote cât mai ridicate, în mod… artificial.” Asta este o generalizare. Dacă se aplică tuturor, în orice moment, te rog să detaliezi. Cred că mai degrabă ai vrut să te referi la o parte dintre oameni.

3. Cred că este nevoie de mai multe explicații pentru : „Este extraordinar de greu să îți controlezi reacțiile afective, cu atât mai greu cu cât nu le înțelegi mecanismul de declanșare, evoluție și disoluție. Doar înțelegerea te poate ajuta să dobândești control.”

4. Referitor la : „Cred că „fericit” nu este termenul potrivit, ci poate mai curând „împlinit”, deoarece fericirea are o conotație AFECTIVĂ în sens pozitiv, ca opus al lui „nefericit”, și eu nu simt asta. Nu simt nefericire când nu pot să ajut pe cineva, nici fericire când cineva îmi mulțumește pentru ceva.” Înțeleg ideea… centrală prin care faci o separație clară între împlinire și fericire determinată de prezența sau absența emoțiilor (printre altele). În gândirea și exprimarea generală cele două se combină, merg mână-n mână sau chiar se confundă, nemaivorbind despre faptul că foarte multe sfaturi, învățături, se referă la obținerea fericirii, mai puțin a împlinirii. O fi bine, o fi rău să te bazezi cu predilecție pe emoții, căci ce poate fi această dorință de a obține fericirea și nu împlinirea decât aprecierea cu prioritate a Afectului în detrimentul Mentalului? Mă opresc doar la… atât, nu înainte să-ți mulțumesc și eu încă o dată (am uitat de câte ori am făcut-o). Am și un bonus pentru tine : te pupăcesc de nu te vezi și de nu poți să duci. Să-mi spui cum apreciezi ultima afirmație. Te împlinește, te face fericit, te amuză ? Apare vreun factor emoțional pozitiv ? Sper să nu interpretezi greșit, tu sau altcineva, asta că tot vorbeam despre interpretarea mesajelor…

Kato – Copiii nu își înțeleg părinții. Părinții nu își înțeleg copiii. Copiii nu își înțeleg educatorii, învățătorii, profesorii… Cine este de vină ? Așa este construită și programată să fie această lume, și să funcţioneze. Fiecare trebuie să depună eforturi personale destul de serioase, pentru a cunoaște și a înțelege cine este și pe ce lume trăiește. Fără efort personal nimic nu este posibil. A citi acest rânduri, și altele, reprezintă un efort personal. A încerca să pătrunzi înțelesurile cuvintelor, judecăților și raționamentelor, reprezintă un efort personal. Cu adevărat te vei simți obosit după ce citești mai multe postări, căci efortul este real, și se realizează cu consum energetic, devenind extenuant de la un moment dat. Cei ce simt că nu obosesc sunt cei ce nu dau nici o atenție la ceea ce citesc, ce nu fac nici un efort de a înțelege, și cei ce citesc lucruri deja înțelese de ei anterior, care simt rezonanță, acord, și chiar o energizare datorată fenomenului de rezonanță…

GT – Aveai răspunsul pregătit. Îmi place asta

Kato – Nu nu… Am scris amândoi în același timp, fără să știm unul de altul în mod conștient… Este una din acele… coincidențe-sincronicități…

GT – Și eu care mă gândeam că ești paranormal, îmi citești gândurile. Cred că au fost destule din categoria coincidențe-sincronicități. M-am întrebat de multe ori și am preferat să renunț la a găsi un răspuns clar. Până la urmă rezultatul contează. 🙂 Am mai spus-o și altă dată : vinovăția este un cuvânt folosit formal care are sens, încărcătură doar în instanța de judecată. Îl găsesc periculos pentru că unii mai slabi de înger consideră că trebuie să aplice și pedepse, ceea ce eu găsesc a fi incorect. Mă refer în special la relațiile între adulți. Se alunecă subtil în violență. Am și eu piticii mei… Ce vrei să spui prin „Așa este construită și programată să fie această lume, și să funcționeze.” ?

Kato – „Ca o paranteză Isus chiar a existat? Chiar avem nevoie să credem în Dumnezeu, Isus & rest ? Sunt atâtea surse de cunoaștere valoroase pe care le putem accesa fără să apelăm la înțelepciunea cărților sfinte. Oare suntem mai săraci spiritual dacă nu ne adăpăm la înțelepciunea acestor cărți aparținând religiei. „

1. Deoarece timpul dincolo nu are linearitatea percepută de noi aici, aș spune că Isus există, cel puțin din motivul că există în mințile multor credincioși. Este mai important faptul că există, decât răspunsul la întrebarea „A existat ?” Așadar, efectuează acest exercițiu : întreabă-te dacă Isus există în mintea ta… Cunoscând faptul că tot ce există în mintea ta îți influențează viața, întreabă-te cum ți-a influențat și cum îți poate influența viața existența lui Isus în mintea ta. La fel poți proceda cu Buda, cu Dumnezeu, și cu orice altă noțiune PREZENTĂ / EXISTENTĂ în mintea ta. Cine poate să nege că Isus nu este prezent în mintea sa și în viața sa, într-o oarecare măsură, care variază de la om la om ?

2. „Chiar avem nevoie să credem în Dumnezeu, Isus & rest?”

Numai TU știi dacă TU ai într-adevăr NEVOIE să CREZI în Dumnezeu, Isus, sau altceva. Fiecare om se află la un anumit nivel de cunoaștere și înțelegere, un anumit nivel de dezvoltare, de evoluție. Eu afirm faptul că, în mod evident, observabil de oricine, există oameni care au nevoie, și oameni care nu au nevoie… De asemenea, afirm că ar fi foarte bine ca ei să se înțeleagă unii pe alții, să își accepte și respecte nevoile lor unice, personale, individuale, fără să se atace aiurea reciproc, încercând să-și impună unii altora în mod forțat, condiții și nevoi… Avem nevoie să credem în iubire ? Din anumite puncte de vedere da, din altele nu. Dacă iubirea există, ce contează pentru mine sau altul dacă tu crezi sau nu în ea, când totul se rezumă la o problemă de a o experimenta și a o conștientiza, în mod personal ? Dacă nu există, la fel, părerea și credința ta te privește personal, și ale mele mă privesc personal. Cine nu înțelege, și se ia de credințele altora, încercând să le distrugă, se blochează singur în cadrul evoluției sale… Deci, ce crezi tu te privește și nu trebuie să mă afecteze pe mine, și viceversa, pentru a putea evolua cu toții liberi, ne stingherindu-ne unii pe alții.

3. „Sunt atâtea surse de cunoaștere valoroase pe care le putem accesa fără să apelăm la înțelepciunea cărților sfinte” Da, sunt. Sunt foarte variate sursele, deoarece sunt variate și gusturile oamenilor, și părerile și credințele și convingerile lor, și treptele pe care fiecare se situează. Nu este rău, ci este normal să existe mare varietate. Bucurați-vă că există o mare variate, și alegeți-vă, fiecare, ceea ce vi se pare fiecăruia mai potrivit, mai bine adaptat personalității proprii… Dacă un creștin apelează doar la Biblie, și nu îl interesează alte surse, este problema lui personală, nu a mea sau a ta. El se va convinge, cu timpul, de valoarea utilitară a Bibliei, pentru el. Va extrage învățătura potrivită lui de acolo, și dacă va simți că nu îi este de ajuns, este bine să aibă oameni cu mintea și sufletul deschis, în jurul său, care să îl poată sprijini și ajuta să asimileze mai mult, și din alte cărți sfinte, și din descoperirile științifice, ezoterice, spirituale… Deci, personal, pot înțelege și accepta limitarea momentană a unor oameni, deoarece știu că va veni timpul ca ei să iasă din sfera în care educația familială sau de altă natură i-a închistat. Pe de altă parte, destinul multora constă tocmai în a nu putea să iasă din astfel de sfere, toată viața lor… Cu toții am observat persoane în vârstă care trăiesc cu aceleași convingeri despre lume și viață cu care au fost îndoctrinați de mici…

Alt punct de vedere : dacă ești de acord că există o anumită înțelepciune în cărțile sfinte, atunci ar fi păcat să nu profiți și de ea, iar cărți sfinte există în cadrul tuturor religiilor lumii. Ai, așadar, multe cărți de care poți profita… Există multe cărți apocrife, să nu uităm asta, cărți considerate sfinte, revelate, dar care nu au fost incluse în colecția Vechiului Testament și a Noului Testament, datorită multiplelor polemici iscate asupra lor.

„Apocrife (de la ἀποκρύπτω — apokripto = a ascunde, ἀπόκρυφος — apokrifos = ascuns, nesigur, secret) sunt cărți pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură. Canonul Bibliei : În anul 363 d.Hr., Conciliul de la Laodicea a stabilit că numai cărțile Vechiului Testament (varianta catolică) precum și cele 27 de cărți actuale ale Noului Testament trebuie incluse în canon și deci utilizate în biserici. Conciliul de la Hippo (anul 393 d.Hr.) și el drept canonice cele 27 de cărți ale Noului Testament. Al treilea conciliu de la Cartagina (anul 397 d.Hr.) a afirmat 26 de cărți ale Noului Testament ca având autoritate și inspirație divină. Canonul de atunci nu includea Apocalipsa lui Ioan, ea fiind adăugată abia în 419, la un ulterior Conciliu de la Cartagina. Cele trei concilii amintite au recunoscut drept canonice cărțile deuterocanonice din Vechiul Testament, numite apocrife de către protestanți. Toate celelalte scrieri, utilizate în biserici până atunci, considerate apocrife, au fost eliminate. În mod oficial canonul Noului Testament a fost hotărât pentru Biserica Catolică la Conciliul Tridentin, la mijlocul secolului al XVI-lea. Până atunci niciun conciliu ecumenic nu se pronunțase în această privință. Sinodul de la Ierusalim (1672) a stabilit canonul Bibliei pentru bisericile ortodoxe. Acest sinod a aprobat același canon al Noului Testament ca cel catolic, dar a aprobat un canon diferit în ce privește Vechiul Testament. Numai 8 din cele 27 de cărți din Noul Testament sunt în mod sigur scrise de autorii cărora le sunt atribuite, și anume șapte din epistolele pauline și Apocalipsa lui Ioan (care e cert scrisă de cineva numit Ioan, deși nu e clar cine era acel Ioan, de exemplu nu știm dacă era apostol). Cele șapte epistole sunt ortonime (adică numele autorului este corect redat de tradiție), iar Apocalipsa este omonimă (adică scrisă de cineva care avea același nume cu autorul atribuit ei în mod tradițional). Restul sunt fie falsuri, fie false atribuiri, fie cărți a căror autenticitate nu este certă.” Wikipedia http://ro.wikipedia.org/wiki/Apocrif ; http://ro.wikipedia.org/wiki/Apocalipse_apocrife_ale_Noului_Testament ; http://ro.orthodoxwiki.org/Apocrife

Vedele și Upanishadele, cărțile sfinte ale spiritualității hinduse, sunt surse foarte importante de informații. Doar cine a citit și analizat, cunoaște asta. De exemplu… Eminescu, Mircea Eliade, Osho, și lista personalităților poate continua foarte mult, fiind foarte mare.

YOGATATTVA UPANISHAD – Adevărata natură a căii Yoga :

1. Cu scopul de a-i ajuta pe adepţi să avanseze pe calea Yoga am să-i expun aici principiile; cel ce va auzi şi îşi va însuşi această învăţătură va fi pentru totdeauna spălat de murdăria oricărui păcat.

2. Vishnu, Marele-Adept, Marea-Fiinţă, Marele-Ardent, iluminează Calea Adevărului fiind al Universului suflet.

3. Într-o zi, la El veni Demiurgul şi îi ceru Lui, după ce L-a preaslăvit, să explice adevărata natură a căii Yoga cea în opt grade.

4. Iar Zeul Vishnu după ce l-a asigurat că va explica aceasta foarte exact, a grăit după cum urmează :

5. Sufletele individuale sînt prizoniere ale bucuriei şi tristeţii care le afectează în această lume; pentru a le elibera de magia Iluziei trebuie să le dăm cunoaşterea lui brahman, graţie căreia individul va fi ferit de boală, de bătrîneţe şi de moarte şi nu mai riscă să renască.

6. Această cunoaştere este greu să o capeţi, dar ea este corabia care te va purta dincolo de fluviul renaşterilor; ea poate fi atinsă pe o mie de căi diferite, dar ea este Una în realitate, suprem refugiu, dincolo de care nimic nu există ! Unii îşi caută calea în practica rituală urmînd învăţătura vedică : ignoranţa îi face să cadă în capcana ritualismului. Nici preoţii, nici chiar zeii, nu pot descrie Realitatea inexprimabilă; căci cum ar putea fi cunoscută de Scriptură această formă supremă pe care numai sufletul o poate şti ?

7. Nu ! Acest brahman, datorită căruia orice lucru, de la înaltul Soare, pînă la ulciorul cel mai umil există în manifestare, nu poate fi revelat de Scriptură. Acela se manifestă prin el însuşi, şi adevărata lui natură există dincolo de cuvînt, în toate formele sale, atît umane cît şi divine ! 8. Acela nu poate fi măsurat, Acela este nemişcat, Acela nu poate fi murdărit, Acela nu suferă, Acela transcede realitatea,

9. şi totuşi Acela suportă efectele păcatului şi ale virtuţii atunci cînd ia forma sufletului individual ! Dar oare cum e posibil ca sufletul universal să ia forma sufletului individual ?

10. La început, Sufletul universal Care transcede orice formă de existenţă Şi a cărui esenţă este cunoaşterea, plutea deasupra apelor asemenea unei brize uşoare ; în El s-a manifestat mai întîi Eu-l rădăcina tuturor lucrurilor, în care trei calităţi se echilibrau : Lumina, Energia, Inerţia;

11. de aici luară naştere cele cinci elemente subtile şi cele cinci elemente grosiere  care au evoluat din oul primordial; iar cînd un asemenea ansamblu este afectat  de necazurile şi bucuriile existenţei îl numim jiva, adică suflet individual ! Astfel, sufletul individual, prizonier în fiecare fiinţă Îşi va regăsi adevărata sa natură de atman atunci cînd eliberat va fi de obstacole:

12. dorinţa şi mînia, frica, rătăcirea, senzualitatea şi orgoliul, pasiunea, faptul de a te naşte, ca şi faptul de a muri,

13. mizeria şi durerea, lenea, foamea, setea, ruşinea şi îndoiala, nefericirea, dezolarea şi oroarea.

14. Îţi voi spune acum cum poţi elibera din lanţuri sufletul. Fără practica Yoga cum ar putea cunoaşterea să asigure, doar ea, eliberarea sufletului ? Şi invers, cum ar putea practica singură fără fundamentul cunoaşterii să asigure eliberarea ?

15. Adeptul conştient de acest lucru, dacă doreşte eliberarea, se va strădui să capete cunoaşterea şi în acelaşi timp să practice Yoga aşa cum se cuvine căci ignoranţa este cauza nefericirii.

16. Dimpotrivă, cunoaşterea arată calea eliberării. O dobîndim exersîndu-ne mai întîi în raţionamentul logic, prin el distingem ceea ce trebuie să fie cunoscut. Prin raţionament vom înţelege că obiectul cunoaşterii este acel brahman – suprem şi fără seamăn.

17. Evidenţa ni-l arată Zeu indivizibil şi fără de pată, Fiinţă, Conştiinţă, Beatitudine transcendînd cele trei momente cosmice : creaţie, conservare, disoluţie ca şi orice manifestare şi orice cunoaştere ! Doar atît dacă ai şti ai dobîndit Cunoaşterea.

18. Îţi voi dezvălui acum adevărata Yoga. Deşi unică, ea este totuşi multiplă cel puţin în formele practicilor sale:

19. Mantra-Yoga, Laya-Yoga, Hatha-Yoga, Raja-Yoga sînt forme de Yoga pe care astfel le-am putea descrie : …”

Accesează linkul și citește ceva deosebit, în continuare : http://universulspiritual.twilight-mania.com/t518-vedele-si-upanishadele

16 Iulie 2014 la 15:25

Bunăstarea şi Fericirea ta depinde şi de educaţie, de pregătirea ta, de informaţiile pe care le deţii…

Studiază oferta bogată, de mai jos, de CURSURI ONLINE ŞI OFFLINE, în cazul că tu sau altcineva apropiat ţie se hotărăşte să se mai… instruiască un pic:  http://bit.ly/1RqpuCj

Platformă Online de Învăţare şi Evaluare Autonomă
Clasele I-VIII şi Pregătitoare
Evaluează-te Corect – Elevi, Părinţi, Profesori:  http://bit.ly/1RqqtCu

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Cuprinsul tuturor postărilor (articolelor) mele:

http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

POŢI ASCULTA şi DOWNLOADA materiale audio mp3 ale mele de aici : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing

CĂRŢI SPIRITUALITATE  (şi nu numai) recomandate de Kato :

http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, mai jos, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=wordpress/CkQf&loc=en_US

Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks) în browserul tău.

Consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico

Te poţi Abona şi la celelalte siteuri ale mele, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici :

Loveblog4allhttps://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=LoveBlog4All&loc=en_US

Linkul către site : http://loveblog4all.blogspot.ro/                                

Kato – Parapsihologie, Extrasenzorialhttp://feeds.feedburner.com/Kato-ParapsihologieExtrasenzorial,

Linkul către site :  http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

nanoxyn.ro

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc.

1. Explaindiohttp://jvz1.com/c/620925/123757

2. 200 3D Intro / Outro / Logo Sting animationshttp://jvz9.com/c/620925/236344

3. The Creator 7 – http://jvz1.com/c/620925/8013

4. FlickGraph – http://jvz1.com/c/620925/243264

5. GraphPlayer Business   – http://jvz1.com/c/620925/243274

6. Cinemagraph Source Club – http://jvz9.com/c/620925/243794

7. OptInUp Personal LIFETIMEhttp://jvz9.com/c/620925/244728

8. EasyAnimatorPro – http://jvz9.com/c/620925/197699

9. How To Make Money With Easy Animator Prohttp://jvz9.com/c/620925/218897

10. Vinci 3D – http://jvz1.com/c/620925/217846

11. VideoGifMixer – http://jvz9.com/c/620925/187811

12. Groove Animator – http://jvz9.com/c/620925/233835

13. 3D FBX to ZF3D file converter http://jvz9.com/c/620925/236346

14. UpNextEngagehttp://jvz1.com/c/620925/223492

15. The Youtube Graphics Creator – http://jvz9.com/c/620925/132567

16. Video Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/202898

17. Audio Converter WL 200http://jvz9.com/c/620925/203130

software-deals.ro

Evenimente generale Cluj – Allevents.in :

http://allevents.in/plugin/advanced-events.php?key=54a83bedd2smokemania.ro

Lasă un comentariu